Uw trouwringdesigner

Heeft u al uw favoriete model gevonden voor de perfecte trouw- verlovings- of vriendschapsring? Dan zet uw dromen voor uw mooiste ogenblik om in werkelijkheid en realiseer het ringenpaar van uw dromen en wensen, met behulp van onze trouwringdesigner.

Een trouw- of verlovingsring kan samengesteld worden uit veel verschillende elementen. Of het nu roségoud moet zijn, witgoud of platina, met diamant of zonder, er bestaan vele mogelijkheden voor een ringontwerp. Om u in staat te stellen om de ring te vinden die precies past bij uw smaak kunt u gebruik maken van de trouwringdesigner bij uw TROUWRINGjuwelier.

Met behulp van de trouwringdesigner kunt u makkelijk uw perfecte ring vinden. Door de mogelijkheid tot combineren van vorm, kleur, legering, oppervlakte, stenen en gravure kunt u het unieke symbool voor uw liefde samenstellen.

Diamanten

De classificering van diamanten is internationaal vastgelegd volgens de 4C – Carat, Color, Cut en Clarity.Voor een TROUWRINGjuwelier horen daar nog 2 C’s bij: Confidence en Competence. Want vertrouwen en vakkennis tegenover u als klant zijn voor ons even belangrijk als de andere punten.

De zuiverheid van een diamant, ook Clarity genoemd, hangt af van het aantal, de grootte en de positie van de insluitingen – van IF (Internally flawless =loepzuiver) tot Piqué3 (duidelijke insluitingen, met het blote oog te zien). De kleur (Color) van een diamant heeft grote invloed op de prijs. Diamanten in fijn wit zijn bijzonder zeldzaam en begeerd. Voor het slijpsel van een diamant(Cut) bestaan er verschillende mogelijkheden: prinses-, hartvormig-, baguette- en het ronde briljantslijpsel zijn de meest geliefde mogelijkheden. Het slijpsel is eveneens een belangrijke factor voor de prijs van een diamant. Diamanten worden in karaat gewogen. Deze naam komt van de Johannesbroodboom, de zaadjes hiervan werden vroeger gebruikt om diamanten te wegen. Een karaat (Carat) weegt 0,2 gram.

Hier kunt u een blik werpen op onze certificaten die garantie zijn voor het feit dat wij geen diamanten uit oorlogsgebieden, z.g. bloeddiamanten in onze productie verwerken. Onze leveranciers, A. Gul KG (PDF) en Rubin & Zonen (PDF) bevestigen dit.Legeringen

Alle legeringen die gebruikt worden in de productie van egf manufactuur vervullen de hoogste kwaliteits standards. Volgens eigen samenstelling worden zij geproduceerd in Pforzheim, in eigen gieterij, en altijd volgens de nieuwste techniek.

Veel materialen komen in aanmerking voor de legering van een ring. EGF manufactuur maakt eigen legeringen: platina, palladium, zilver, geelgoud, witgoud, roodgoud, platinagoud, palladium-zilver vormen een gedeelte van het uitgebreide palet aan mogelijkheden van dit traditiegetrouwe bedrijf. Hiervoor zijn modernste technologie en hoogwaardige materialen een eerste vereiste.

Sieraden onderhoud

Uw trouwring gaat een leven lang mee en moet bovendien lang nog stralen zoals op de eerste dag. Als herinnering aan het begin van uw liefde mag deze ring nooit verbleken. U kunt daarvoor zorg dragen door zorgvuldig onderhoud.

Hoe u dat moet doen, uw trouw- verlovings- of vriendschapsring vakkundig onderhouden, en wat u verder nog moet weten over het onderhoud van sieraden algemeen, dat kunnen onze vakmensen met hun ervaring uw vertellen, met vele nuttige tips en adviezen. Onze TROUWRINGjuwelier-partner staat graag voor u klaar met goede raad voor al uw vragen. Uw ring kan dan verder stralen zoals op de eerste dag en daardoor elke keer weer de herinnering daaraan oproepen.