Over de trouwring

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid is al sinds lange tijd een thema bij egf. In tijden van klimatverandering is het nog belangrijker een bijdrage te leveren in de strijd tegen verspilling van ressourcen. Als resultaat van de RJC audit is het hele team van egf de verplichting aangegaan de RJC Code-of-Practices te behartigen in volgende punten: bedrijfsethiek, mensenrechten, milieu-verantwoording en sociale verantwoording.

Zowel de leerlingen als ook het gezamenlijke personeel tot en met de bedrijfsleiding, allemaal doen met hart en ziel mee aan verschillende projekten.

ONZE PRODUCTEN EN DUURZAAMHEID

E-Bike

32 Medewerkers bezitten en leasen hun E-bike via egf Manufaktur

ZONNE-ENERGIE

27% van het stroomverbruik wordt door de eigen zonne- voorzieningen afgedekt

Papier

Door „digital first“ worden bij egf jaarlijks meer dan 22.500 blad papier minder verbruikt

Energy Scouts

Bij egf moedigen wij onze leerlingen aan de ogen open te houden voor mogelijkheden tot sparen

Climate Partner

...heeft egf Manufaktur gecertificeerd als een ‚klimaatneutraal bedrijf en klimaatneutrale producten’ voor de periode van dec. 21 tot nov. 22. In dit opzicht is egf een pionier in zijn sector

ECO-STROOM

egf betrekt hun complete energie uit 100% milieuvriendelijke bronnen

CERTIFICAAT

wordt geproduceert uit bio-pvc en wordt iedere egf Manufaktur ring bijgevoegd

Juweliers nemen verantwoording

ALTIJD EEN STAP VOORUIT

Iedere ring die bij egf Manufaktur het huis verlaat wordt vergezeld door een individueel certificaat wat bevestigt dat iedere diamant uitsluitend stamt van leveranciers die zich houden aan de strenge UN-besluiten en ook aangesloten zijn bij de Kimberley-resolutie, en dit ook schriftelijk kunnen bevestigen.

Met ringen van de TROUWRINGjuwelier kunt U met een goed gevoel starten in een toekomst samen, en een leven lang genieten van de individuele symbolen van Uw liefde. Een sieraad blijft altijd waardevol.

Na een uitgebreide audit kreeg egf Manufaktur het RJC certificaat in october 2016. En egf gaat nog een stap verder dan de meeste fabrikanten van sieraden en trouwringen, zij vervullen ook de zogenaamde Provenance Claim, die niet verplichtend is voor leden van RJC.

Alle edelmetalen worden uitsluitend afgenomen van bedrijven die de productiestandaard voor goud- en edelmetalen bijbehouden (RJC Chain of Custody) en daarin gecertificeerd zijn. Hier wordt de aanspraak vastgelegd op mensenrechten, arbeidsvoorwaarden, milieugevolgen en ethisch handelen, voor het hele leveringsproces van goud en edelmetalen.

RJC RJC brochure (PDF in het Duits)

MET EEN GOED GEVOEL SAMEN IN DE TOEKOMST STARTEN

Ze zijn gemaakt voor de eeuwigheid. Trouwringen van goud, zilver of andere edelmetalen begeleiden ons vaak een heel leven lang. Zodat U met een goed gevoel samen in de toekomst kunt starten zijn wij de verplichting ingegaan, als gecertificeerd lid van RJC alle ethische, sociale en milieuvriendelijke standards te respecteren evenals mensenrechten, en wel in de complete ketting van leveranciers en productie.

Naast de RJC COP (Code of Practices) houden wij ons ook aan de zogenaamde Provenance Claim, die voor RJC geen plicht is, en gaan daarmee nog een stap verder dan de meeste trouwring- en sieraden- producenten. Wij betrekken onze edelmetalen uitsluitend van bedrijven die de productkettingen standaard voor goud en platinametalen (RJC Chain of Custody) handhaven en die beschikken over een formele certificering.

Ook onze diamanten komen uitsluitend van leveranciers die ons schriftelijk bevestigen de strenge UN-resoluties te volgen.

In october 2016 verkregen wij het RJC-certificaat en in 2019 konden wij dit certificaat met succes hernieuwen voor 3 verdere jaren.

Download certificaat (PDF)