Diamonds are a girl’s best friend

ECHTE DIAMANT – ECHTE LIEFDE

Wat betreft de legering van trouwringen zijn er veel mogelijkheden, witgoud, geelgoud, rosé- of roodgoud. Maar een ding mag er niet ontbreken: een echte diamant als symbool van de eeuwigheid. De volgende 4 punten vertellen waar het opaankomt bij de kwaliteit.

Colour

De kleur van een diamant is van grote invloed op de waarde. Diamanten in puur wit zijn bijzonder zeldzaam en geliefd. Ook hoog in koers staan de zogenaamde „Fancy Diamonds“, gekleurde diamanten. De schakeringen gaan via groen tot rose gekleurde stenen.

Clarity

De zuiverheid van een diamant hangt af van het aantaal insluitingen en de ligging ervan. De zuiverheid wordt bepaald door een vakman op basis van 10-malige vergroting – van IF (internally flawless = loepzuiver) tot Piqué 3 (duidelijk zichtbare insluitingen).

Carat

Het gewicht van diamanten wordt angegeven in „Carat“ of ct. De naam komt van de vruchten van de Johannisbroodboom, die 0,2 gram wegen. Dit carat-gewicht is een belangrijke factor bij het berekenen van de briljantprijs en heeft niets te maken met het karaat = goudgehalte van legeringen.

Cut

Het slijpsel is de einige bijdrage van de mens met het oog op de schoonheid van edelstenen en met name de diamant. Een perfect slijpsel is kunst, want de steen bereikt zo de grootste schoonheid en flonkerend vuur. De meesters in de kunst van diamant slijpen hebben voor iedere stap een eigen formule om de precieze proporties te berekenen voor de beste schittering. Het slijpsel speelt ook een belangrijke rol bij het vastleggen van de prijs.

SLIJPSEL-VORMEN

BAGUETTE-SLIJPSEL
DIAMANT-SLIJPSEL
PRINSES-SLIJPSEL
HARTVORMIG SLIJPSEL