deTROUWRINGjuwelier

DE MANUFACTUUR

De manufactuur egf is de kern van de fabricatie van alle producten en is de verbinding tussen traditioneel goudsmid vakmanschap en moderne technologie, gepatenteerde werkwijzen en innovatieve producten. Dit traditiebedrijf fabriceert sinds 1933 ringen voor veeleisende paren en kent sinds generaties ontwikkelingen tot Global Player en vooruitstrevend specialist voor trouwringen, memoire ringen en solitaires. Sterk in de concurrentie-strijd met verschillende merken wordt de toegang tot verschillende doelgroepen mogelijk. Als deelnemer aan de Responsible Jewellery Council staat de egfManufaktur voor kwaliteit zonder compromis – 100% made in Germany.

Onze brochure (PDF in het Duits)

Juweliers nemen verantwoording

ALTIJD EEN STAP VOORUIT

Iedere ring die bij egf Manufaktur het huis verlaat wordt vergezeld door een individueel certificaat wat bevestigt dat iedere diamant uitsluitend stamt van leveranciers die zich houden aan de strenge UN-besluiten en ook aangesloten zijn bij de Kimberley-resolutie, en dit ook schriftelijk kunnen bevestigen.

Met ringen van de TROUWRINGjuwelier kunt U met een goed gevoel starten in een toekomst samen, en een leven lang genieten van de individuele symbolen van Uw liefde. Een sieraad blijft altijd waardevol.

Na een uitgebreide audit kreeg egf Manufaktur het RJC certificaat in october 2016. En egf gaat nog een stap verder dan de meeste fabrikanten van sieraden en trouwringen, zij vervullen ook de zogenaamde Provenance Claim, die niet verplichtend is voor leden van RJC.

Alle edelmetalen worden uitsluitend afgenomen van bedrijven die de productiestandaard voor goud- en edelmetalen bijbehouden (RJC Chain of Custody) en daarin gecertificeerd zijn. Hier wordt de aanspraak vastgelegd op mensenrechten, arbeidsvoorwaarden, milieugevolgen en ethisch handelen, voor het hele leveringsproces van goud en edelmetalen.

RJC RJC brochure (PDF in het Duits)

IEDERE RING IS UNIEK

In de manufactuur in Pforzheim worden trouw- en verlovingsringen in handarbeid gemaakt volgens Uw wensen. Gebruikt worden daarvoor uitsluitend hoogwaardige materialen en diamanten uit conflictvrije gebieden. Het allerbelangrijkste blijft bij iedere ring het draagcomfort.

ONZE PRODUCTEN EN DUURZAAMHEID

Bij egf staat duurzaamheid hoog in het vaandel. In tijden van klimaatverandering wordt het steeds belangrijker om een bijdrage te leveren in de strijd tegen verkwisting van ressourcen. Samenhangend met de RJC audit heeft het hele team van egf zich verplicht tot Code of Practices met betrekking tot de volgende punten: bedrijfsethiek, mensenrechten, verantwoording voor het milieu en sociale verantwoording. Leerlingen, personeel, tot en met de bedrijfsleiding, iedereen is met hart en ziel betrokken bij de verschillende projekten.

E-Bike

32 Medewerkers bezitten en leasen hun E-bike via egf Manufaktur

Zonne-Energie

27% van het stroomverbruik wordt door de eigen zonne- voorzieningen afgedekt

Papier

Door „digital first“ worden bij egf jaarlijks meer dan 22.500 blad papier minder verbruikt

Energy Scouts

Bij egf moedigen wij onze leerlingen aan de ogen open te houden voor mogelijkheden tot sparen

Climate Partner

...heeft egf Manufaktur gecertificeerd als een ‚klimaatneutraal bedrijf en klimaatneutrale producten’ voor de periode van dec. 21 tot nov. 22. In dit opzicht is egf een pionier in zijn sector

Eco-Stroom

egf betrekt hun complete energie uit 100% milieuvriendelijke bronnen

Certificaat

wordt geproduceert uit bio-pvc en wordt iedere egf Manufaktur ring bijgevoegd

ONZE NORMEN EN WAARDEN

Onder de leiding van zaakwaarnemer Stefan Schiffer werden de in 2018 en 2019 de bestaande regels verder ontwikkeld, samen met de eigenaarsfamilie en alle medewerkers, en vastgelegd als „geleefde bedrijfscultuur“. Om dit te bereiken werden workshops gehouden voor het gezamenlijke personeel. De daaruit voortvloeiende normen en waarden zijn de basis voor het huidige beleid, namelijk verantwoording, respect, kwaliteit, duidelijkheid en openheid.

Onze waarden (PDF in het Duits)